Jótékonysági koncert Karcagon

Kép: infoKarcag

A református templomban adott jótékonysági koncertet két karcagi születésű művész, dr. Kovács Szilárd Ferenc és dr. Pólus László.

A művészek szívesen jöttek haza játszani, mert elmondásuk szerint szerettek volna így hozzájárulni a templom felújításhoz, s megköszönni mindazt, amit szülővárosuktól pályájuk elején kaptak.

Bevallásuk szerint kicsit izgultak a koncert előtt, hiszen most rokonaik ismerőseik, s egykori zeneiskolai tanáraik, zongorakísérőik előtt játszottak.

Az est során a nagy klasszikusok mellett dr. Kovács Szilárd Ferenc több saját műve is elhangzott. Dr. Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész Szolnokon végezte alapfokú zenei tanulmányait, s Debrecenben szerzett orgonaművész diplomát. Az 1999-es budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaversenyen a harmadik lett, s egyben a legjobb magyar induló. 2011-ben Finnországban doktorált, a Pécsi Bazilika orgonaművésze, zeneigazgató, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának orgonatanára.

Dr. Pólus László, a Magyar Operaház csellóművésze, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának tanszékvezető csellótanára a zeneiskolai tanulmányai után a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában Papp László volt a mestere. 1990-ben a Kecskeméten a III. Országos Szakközépiskolai Gordonkaverseny győztese volt, elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát, majd a Bázeli Zeneakadémia növendéke lett. 1993-ban a Zeneakadémiát képviselte zenésztársaival Párizsban egy nemzetközi kamarazenei találkozón. Rendszeresen közreműködött a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fiatalokat támogató programján, számos hangversenyen, rádiófelvételen játszott nemzetközi hírű karmesterek irányításával. S hogy milyen nagyszerű művészek lettek mára, azt megtapasztalhatta a közönség ezen az estén, vastapssal jutalmazta őket.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest