Jó gazdája marad Szolnok a sportnak

Korában Nyerges Zsolt nagyvállalkozó három sportágat támogatott többféle módon. A labdarúgás megújított stadiont, utánpótlás épületet, műfüves pályákat kapott, a vízilabda önálló uszodát, a kosárlabda megújított csarnokot, nem beszélve a fönntartás és a működés költségeiről, amiket szint a vállalkozó rendezett.

A három szakosztályt és a hozzájuk tartozó építményeket térítésmentesen átadta a városnak, ezt a nyilatkozatát még februárban megtette. A város azóta igyekezett megoldani a váratlan, de “édes” ajándék okozta többlet gondokat – mondta Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere a csütörtöki testületi ülés után, ahol a sportágak jövőjéről is döntöttek.

Kép: iSzolnok

-Mindenki legyen egészen nyugodt, a város jó gazdája marad a sportnak. Megnyugtató módon alakul a több, mint ezer fiatal versenyző élete, fennakadás nem lesz, hiszen minden eszközt, létesítményt ugyanúgy használhatnak, ahogyan eddig, edzőik rendelkezésre állnak – mondta Szalay Ferenc.

Megtudtuk, hogy a vízilabda szakosztály 120 millió, a labdarúgó klub 100 millió forintot kap üzemeltetési feladatokra az államtól, amihez még hozzászámolható egymilliárd háromszáz millió forint érkezik a városhoz a feladatok ellátására. A városvezető azt is elmondta, hogy a három szakosztály dolga, hogy az utánpótlás nevelés központi kérdése legyen a mindennapoknak, mert a jövőben sokkal inkább kellene támaszkodni a város és környéke fiataljaiból kinevelt sportolókra. A vízilabda és a kosárlabda nagyon népszerű és sikeres, de a labdarúgók a futball második vonalába készülnek és ha sikerül, a város biztosítja hozzá az anyagiakat – mondta Szalay Ferenc polgármester.

Az említett támogatás legalább két évre biztosított, ezen közben igyekeznek megoldani a helyi vállalkozások támogatásával hosszabb távra is a pénzügyeket, fordítsák azt létesítmény fönntartására, a sportolók és edzők javadalmazására, bérekre.

Természetesen a sportiskolában a szinte mindennapos edzésekhez szokott fiatalokat, egyéb sportágak művelőit ugyanúgy várják a korábbi föltételek mellett, ahogyan eddig is.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights