Ismét épít Szolnokon a McHale

Az ír családi vállalkozás tizenöt esztendeje telepedett meg Szolnokon. A régi Mezőgép épületeit vásárolták meg és folytatták a mezőgazdasági gépek gyártását, de már a legkorszerűbb módszerek bevezetésével. Ma már ötven országban dolgoznak bálázó és bálacsomagoló gépeik.

Kiss Tamás, a McHale Hungária igazgatója egy új beruházás alapkövének letételére fogadta a tulajdonosokat és a vendégeket Szolnokon. Mint mondta, az elmúlt években 12 ezer négyzetméternyi épületet újítottak föl és emeltek újabbakat. A fejlődés folyamatos, a termelés olyan mértékben futott föl, hogy szinte két évente kell bővíteni a gyártócsarnokokat, hogy a megrendeléseket teljesíthessék. A hétmillió eurós beruházás egy új festőcsarnok lesz, amiben – ahogy eddig is minden beruházásnál – fontos szempont a környezetvédelem, az energiatakarékos működtetés. A csarnok a cég nyereségéből épül.

Kép: iSzolnok

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere úgy köszöntötte a tulajdonosokat és a meghívottakat, hogy a családot említette: amire jut, arra költ, amire nem jut, arra takarékoskodik. A rendszerváltás új gazdasági valóságot is hozott, ami óriási munkanélküliséggel járt – mondta a városvezető. A nehézségek legyőzésében nem csak a magyar vállalkozások, de számos külföldi is segített, meg kellett tanulni ezt az új gazdálkodást. Ma Szolnokon kilenc ezer vállalkozás fizeti tisztességgel a kirótt adókat. A régió fejlődő városa Szolnok, az itt élők otthon érzik magukat, a szervezett programokon szívesen vesznek részt – mondta Szalay Ferenc. Mára alig van munkanélküli, a vállalkozások – így a McHale is – magáénak érzik a települést és nem csupán munkahelyeket teremtenek, de részt vállalnak a mindennapi életből is.

A McHale testvérek, Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony, Szalay Ferenc polgármester és Kiss Tamás igazgató (jobb oldalon) együtt helyezték el az új üzemcsarnok alapkövét, benne a jövőnek szóló fémhengerrel. (Kép: iSzolnok)

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights