Figyelmével életet menthet

Kép: police.hu

Évek óta a fő baleseti okok egyike az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a közlekedők figyelmét.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, ismét emberi áldozatot követelő baleset történt 2019. május 28-án Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A személygépkocsi vezetője úgy kanyarodott rá a 4-es számú főútra, hogy nem adott elsőbbséget az ott, vagyis a védett úton közlekedő tehergépkocsinak. A személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.  

b

Évek óta a fő baleseti okok egyike az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a balesetek megelőzésére. Számos projektet indít és akciókat hajt végre abból a célból, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, minimálisra csökkenjen a sérültek száma.   

  • A dekoncentráltság nem megengedett annak, aki járművet vezet.
  • Egy pillanatnyi figyelemhiány súlyos, akár visszafordíthatatlan, tragikus következménnyel járhat.
  • Mondják az idő pénz, és az időből soha nem elég, de nem éri meg sietni, amikor az életünket sodorhatjuk veszélybe.

FELHÍVJUK a közlekedők figyelmét, hogy a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződében az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező – illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett – útról érkező jármű részére.

Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. Amennyiben elsőbbsége van, akkor is győződjön meg arról, hogy azt megadják! 

Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

…hogy mindenki hazaérjen!

police.hu


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Futó záporok, zivatarok jöhetnek

Kedden a napos időszakokat újra az erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarják majd meg, így több tájegységünkön elszórtan ismét kialakulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, egyes zivatarokat esetleg

Tovább »

Nem adta meg az elsőbbséget

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Jászberény belterületén 2020. május 24-én 9 óra 30 perc körül – írja a police.hu. Haladása során – az Állj! Elsőbbségadás

Tovább »

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai. Munka-és termelésvezető-munkavezető (Kisújszállás), Bolti eladó (Karcag), Éttermi felszolgáló (Kisújszállás), Szakács (Kisújszállás), Egyéb személy-és vagyonvédelmi

Tovább »