Felsősöket várnak a tehetséggondozó programba Szolnokon

Az általános iskolák felső tagozatosai számára indított 4 évvel ezelőtt újfajta tehetséggondozó programot a Mathias Corvinus Collegium megyeszékhelyünkön is.

A Fiatal Tehetség Program olyan különleges, iskolai oktatás melletti élménypedagógiai képzést biztosít, ami mindennapi világunk legfontosabb területeire kalauzolja a felső tagozatosokat: pénzügyi-, környezeti- és egészségügyi tudatosság, természettudományi kísérletek, média- film- és színházi ismeretek, robotika vagy drónok világa, történelmi nyomozások, jövőkutatás és még sok izgalmas területre.

A gyakorlatközpontú kurzusok során laboratóriummá alakul a szolnoki központ, háztartási hulladékokból építenek mozgó járműveket, fotókból saját kisfilmet készítenek, megismerkednek a középkori városokkal. Mindezt inspiráló környezetben, hasonló gondolkodású kortársaik között. Így a program nem csak tudást, de a közösség élményét is nyújtja a városból és a környező településekről érkező gyerekeknek.

A szeptemberi képzésre a jelentkezési határidő június 15. Az érdeklődő szülők a szervezet honlapján (fit.mcc.hu) regisztrálhatják a most 4. osztályos diákokat.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights