Élni kell!!! – hatan vesztették életüket

A biztonsági öv életet menthet, és az előzés a járművezetés legösszetettebb folyamata! Kérjük, olvassák el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleményét!

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, hat ember életét követelő közúti közlekedési baleset történt 2019. május 26-án éjszaka Fegyvernek külterületén, a 4-es számú főúton. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az okozó jármű vezetője úgy előzte az előtte haladó járműsort, hogy nem győződött meg arról, hogy a manővert biztonságosan be is tudja fejezni. A frontális ütközésben hatan életüket vesztették. A gépkocsikban tartózkodók többsége nem használta a biztonsági övet.

A rendőrség éppen ezért ismételten hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet meg! Téves feltételezés, hogy kisebb sebességnél nincs jelentősége, mint ahogy az is, hogy a hátsó ülésen utazók jobban védve vannak! A passzív biztonsági eszközöket épp a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, amit nem szabad elfeledni! A rendőrség a KRESZMENŐK hetedik részében ezzel a témával foglalkozott. Kérjük, tekintsék meg!  

Az előzés a járművezetés legösszetettebb folyamata, amely nagyobb koncentrációt igényel. Előzés során mindig legyenek figyelmesek! Csak akkor kezdjenek bele, ha a szembejövő forgalmat nem zavarják, ha az előzés céljából igénybe vett forgalmi sáv megfelelő távolságban szabad, és az előzés biztonsággal befejezhető!

ISMÉTELTEN ne feledjék!

 A biztonsági öv életet menthet! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért! Előzésbe csak akkor kezdjenek, ha az biztonsággal befejezhető!

….hogy mindenki hazaérjen!

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights