Egészségügyi fejlesztés Kunhegyesen

Egy pályázat segítségével megújult a Kátai Gábor Kórház kunhegyesi telephelyén található nőgyógyászati és onkológiai szakellátás elhelyezését biztosító épületrész.

Az épületet május 16-án adta át ünnepélyes keretek között Nagyné László Erzsébet mb. főigazgató, dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, F. Kovács Sándor városunk és térségünk országgyűlési képviselője, Szabó András, Kunhegyes polgármestere és dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-alföldi térségi igazgatója. Mint elhangzott, mintegy 44 millió forintból újult meg a rendelő, s így már a tavaly nyáron átadott felújított ápolási osztállyal 21. századi körülményeket biztosítanak a kunhegyesieknek, akiknek így nem kell Karcagra vagy más kórházakba utazniuk vizsgálatokra.

A főigazgató és a képviselők is arról szóltak, hogy a település és a kórház életében is kiemelkedően fontos jelentőséggel bír a most átadott fejlesztés, hiszen nem bezártak, megszüntettek egy épületet, egészségügyi szolgáltatást, hanem korszerűsítették azt. Így mostantól a régóta várt, méltó helyen tudják a térség lakói az egészségügyi ellátást igénybe venni, a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalon mind a járóbeteg szakellátáson, mind a korábban felújított ápolási osztályon.

Az intézmény harminc dolgozónak ad munkát, ezzel is biztosítva ennyi kunhegyesi család megélhetését.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Mától tilos a hálapénz

Tavaly októberben derült ki, hogy megtörténik a régóta sürgetett korszakváltás a hazai egészségügyben – írja a Mandiner. Mától kikerül a rendszerből a hálapénz, emelkednek az

Tovább »