Adnak a közlekedési kultúrára Szolnokon

Ha valamiből eléggé kevés van a honban, az a közlekedés kultúrája. Persze minden tézis vonzza az antitézist is: sokak tudnak és akarnak is tisztességesen közlekedni gyalog, kerékpárral, motorral, autóval egyaránt. Nem is velük van a baj, hanem, az erőszakosan furakodó, a szabályokat semmibe vevő sokasággal, ők okozzák a legtöbb galibát, de tragédiát is. Hihetetlen számban elszaporodtak a járművek Szolnokon – jegyezte meg Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón.

(Balról) Litkei Bálint, Szalay Ferenc és Kondor Balázs . Kép: iSzolnok

Kondor Balázs, a Közlekedés Tudományi Egyesület területi elnöke a május 10-ére szerveződő szolnoki, figyelem felhívő rendezvény egyik megvalósítója azt mondta, hogy két helyszínen – a vasútállomáson és a Hild téren – várják majd az érdeklődőket ezen a pénteken. A cél, hogy a nézők és hallgatók jobban értsék, miképpen is kerülhetők el – elsősorban – a közúton, a városban a balesetek. Ezen a napon előadások, játékok, interaktív bemutatók sorjáznak, kipróbálható lesz a részeg szemüveg, elsősegélynyújtást gyakorolhatnak, KRESZ-vetélkedőbe nevezhetnek be, a vasútállomáson a négy tárlóban egy kis MÁV-nosztalgiára is van mód. A veterán járművek seregszemléje a Hild téren nyilván vonzó lesz, de a vasútállomáson a Szolnokon gyártott IC-kocsiban is lehet gyönyörködni majd.

Litkei Bálint, a KTE közlekedési szakmacsoportjának megyei elnöke, a másik szervező azt emelte ki, hogy sok-sok civil szervezet is támogatja a rendezvényt, példásan a megyeszékhely, Szolnok önkormányzata, de a rendőrség is szívesen vesz részt a szemléletet formálni próbáló eseményen. A regionális közlekedési vállalat (egykoron Volán…) három új buszt vehet át majd ezen a napon, a Hild téren.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights