A balesetekről szólt a hétvége

Az elmúlt három napban jellemzően közúti balesetekhez riasztották a tűzoltókat megyénkben. Teherautók és személygépkocsik is érintettek voltak, egy emberen pedig sajnos már nem lehetett segíteni.

Oldalára borult egy kisteherautó péntek hajnalban Jászfényszaru és Pusztamonostor között. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A balesetben senki sem sérült meg.

Árokba csapódott egy rakomány nélküli pótkocsis teherautó péntek reggel a 44-es számú főút öcsödi szakaszán. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a gépkocsi áramtalanítását követően motoros fűrésszel vágtak le egy ágat, hogy a műszaki mentést megkönnyítsék. A jármű sofőrjének nem esett baja.

Fának ütközött egy utánfutót húzó, műanyag göngyöleget szállító kisteherautó péntek reggel a 4202-es számú úton, Túrkeve és Mezőtúr között. A mezőtúri hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével, a raktér felől szabadították ki az utastérben rekedt gépkocsivezetőt, aki a mentőszolgálat munkatársai szerint a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók ezt követően a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt, a sérült fát motoros fűrésszel kivágták, valamint megtisztították az úttestet.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap reggel Fegyverneken, az Ady Endre téren. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autókat, majd drótkötél segítségével levontatták azokat az úttestről. A balesetben összesen öt ember volt érintett, közülük hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

Közel négyszáz négyzetméteren égett le az aljnövényzet egy hobbitelek területén vasárnap délután Tószegen, a Vasút úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat. A telek tulajdonosát a mentők megvizsgálták, de nem sérült meg.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights