Tragikus sorsú labdarúgóról kapta nevét a tiszafüredi pálya

Percze István, egykori labdarúgóról kapta nevét a tiszafüredi Benedek Gábor Városi Sportcsarnok melletti műfüves pálya. Az átadót április 27-én tartották.

Az ünnepségen Ujvári Imre polgármester és Percze Miklós, a tragikus sorsú futballista testvére köszöntötte a megjelenteket. Az emléktáblához Végh József helyi fafaragó készített portrét. A rendezvényen a családtagok mellett egykori csapattársak, barátok is tiszteletüket tették

Tekintse meg a rendezvényen készült galériánkat!

Percze István 1951. május. 03-án született Debrecenben. Általános iskolai tanulmányait, Kunhegyesen végezte. Már itt kitűnt társai közül, nem csak kiváló tanulmányi eredményeivel, hanem sportolói tehetségével. Közép iskoláját a Tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban kezdte. Lényegében ezzel egy időben lett a Tiszafüredi VSZSE. igazolt labdarúgója, ahol 1965-től 1973 végéig játszott. Kivételes képességei nem csak egykori csapattársai igazolják, de pályán nyújtott teljesítménye is. Ugyanis már elsős gimnazistaként a felnőtt csapat meghatározó játékosa lett, amit igazolhat a meccsenkénti több mint 1 gólos gól átlaga is. Gyorsasága (10,9mp alatt futotta a 100 métert) kivételes rúgótechnikája sokak szerint a klub történetének legjobb játékosai közé emelte. Többször nyerte el az év kiváló tanulója és sportolója címet, ami talán magyarázható azzal is, hogy nem csak labdarúgásban, hanem más sportágakban is — atlétika, kézilabda, asztalitenisz, sakk- a megye legjobb sportolói között tartották számon. Ám a labdarúgás maradt az örök szerelme, amit érettségije után előbb Füzesabonyban később katonaként Kalocsán majd Balmazújvároson is bizonyított. Rövid kitérő után tért vissza Tiszafüredre, ahol továbbra is a csapat vezéregyénisége és leggólerősebb játékosa maradt. Kivételes játéktudását korosztályos megyei területi válogatott szereplések valamint gólkirályi címek is igazolják. A sors kegyetlen fintora, hogy éppen egy bajnoki mérkőzésen szenvedett végzetes sérülést. Kórházba kerülése után néhány hónappal, fiatalon, 23. életévében halt meg 1974. április. 5-én. Megmaradva örök példaképnek, amit az a több korosztályos emléktorna is bizonyíthat, amit nevével fémjelezve az emlékére rendeztek meg olyan neves csapatok részvételével, mint az FTC, Budapesti Honvéd, DVSC, Eger, Nyíregyháza. Egykori játékostársai és az őt még játszani látó drukkerek szerint méltó nevet nem is kaphatna városunk Labdarúgó Műfüves pályája, hiszen Percze István mind emberként mind sportolóként példaképnek számított. Már életében is.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights