Szabadtéren égtek a tüzek

Tegnap szabadban fellobbanó lángokat kellett elfojtaniuk a tűzoltóknak. Összesen öt ilyen jellegű beavatkozásra volt szükség, de szerencsére sehol sem történt személyi sérülés vagy anyagi kár.

A riasztások sora délben kezdődött: körülbelül ezer négyzetméteren, több ponton égett száraz fű a Jászkisér és Jászladány közötti út mentén. A területen fák is izzottak, a sűrű füst pedig a járműforgalmat veszélyeztette. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Cibakházára két esetben is vonulni kellett.

Először délelőtt, amikor a Bátorszőlő dűlőben nagyjából ezer négyzetméteren égett a közeli erdőben lévő cserjés és aljnövényzet. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat.

Másodjára a cibakházi Hunor utcából érkezett bejelentés, mely szerint az egyik ingatlan udvarán tűz volt. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik megállapították, hogy újságok és könyvek kaptak lángra, ezt a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Mintegy 50 négyzetméteren gyulladt ki szemét és száraz fű délután Szolnokon, a Füzér utca végén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fojtották el a lángokat.

Mintegy 300 négyzetméteren égett száraz fű és avar délután Jászárokszálláson, a Szent István telepen. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el az oltást.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights