Sok közúti baleset volt a húsvéti hosszú hétvégén

Több közúti baleset történt a húsvéti hosszú hétvégén, de egy leégett melléképület, valamint két alkalommal szén-monoxid-szivárgás adott munkát a megyei tűzoltóknak.

A megye valamennyi szegletét érintették ezek, egyes helyeken nádas, máshol száraz fű, erdei aljnövényzet vagy szemét kapott lángra.

– fogalmazott közleményében a megyei katasztrófavédelem sajtócsoportja.

Jászberénynél három, Kunmadarasnál három és fél, Tiszafürednél pedig négy hektár égett le. A kunmadarasi káreseménynél vasúti talpfák is megégtek, de a kár szerencsére nem volt akkora mértékű, hogy veszélyeztette volna a vonatközlekedést.

Árokba sodródott egy utánfutót húzó személygépkocsi péntek délután a 32-es számú főúton, Jászberénynél. A sofőr elmondása szerint az építési törmelékkel megrakott utánfutó egyik kereke defektet kapott és ez vezetett a balesethez. A rakomány az árokba szóródott. A jászberényi hivatásos tűzoltók visszatolták az autót az útra, az utánfutót pedig kerekeire állították. A járműben négyen utaztak, senkinek sem esett baja.

Lángba borult egy 60 négyzetméteres melléképület szombat délután Jászberényben, a Tőtevény tanyán. A jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkezésére az épület teljesen leégett, a tűzoltók két vízsugárral az onnan kihordott anyagok lángjait fojtották el. Másra nem terjedt át a tűz és személyi sérülés sem történt.

Műanyag hulladék és linóleum égett egy 48 négyzetméteres családi ház folyosóján hétfő délután Öcsödön, a Bem József úton. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiérkezésére már csak parázslás volt tapasztalható, ezt az egység egy vízsugárral megszüntette. A tűzben a ház lakója nem sérült meg, számára lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights