Rá sem lehet majd ismerni a Tiszafüredi Szabadstrandra

Fél milliárd forintból újul meg a Tiszafüredi Szabadstrand jövő év végére. Hazai és uniós forrásból új főépületet, eszközöket és játszóteret is kap a strand.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán 100 millió forintot nyert Tiszafüred Város Önkormányzata szabadstrandjának fejlesztésére. A százszázalékos vissza nem térítendő támogatásból új stégrendszer épül különböző vízi játékelemekkel. Tenisz, lábtenisz és streetball funkciókat ellátó multifunkciós sportpályát és fitnesz parkot telepítenek. A beruházás tervezett befejezése ez év vége.

További 400 millió forint uniós forrásból teljesen átalakul és modernizálódik a város szabadstrandja. Elbontásra kerül a jelenlegi elsősegély épület és vizesblokk is, hogy helyükre új főépület kerüljön. Az új épület szolgál majd a strand főbejárataként, itt kap helyet az elsősegélyszoba, továbbá mosdók, zuhanyzók és értékmegőrző szekrények is kialakításra kerülnek. A strandfoci pálya mellett lesz akadálymentes mosdókkal, zuhanyzókkal felszerelt épület fedett terasszal és terasztetővel.

A büfésorok egységes teraszrendszert kapnak. Többfunkciós strandfoci pálya épül lelátóval, játszótér létesül és számos szabadtéri sport- és strandjátékot is beszereznek. A látogatók biztonságérzetét növelendő a beruházás részeként kamera-rendszert is telepítenek a szabadstrand területén. A munkálatok nyár elején kezdődnek.

A teljes megújulásra 2020. végéig kell várni a tervek szerint, azonban sem idén, sem jövőre nem fogják akadályozni az üzemelést a munkálatok.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights