Őszre elkészül az új piaccsarnok és az egészségügyi központ Tiszafüreden

11

Idén őszre készülhet el az új piaccsarnok és egészségügyi központ Tiszafüreden, a Belsőfokpart úton.

A város önkormányzata 2016-ban nyújtotta be pályázatát két új épületének megépítésére, hogy a járásszékhely egészségügyi ellátását és a helyi, környékbeli termelők piacra jutását erősítse. A kérelmeket 2017-ben pozitívan bírálta el az Irányító Hatóság.

A Belsőfokpart látványterve. Bal oldalt az új piaccsarnok, jobb oldalon egészségügyi központ látható. A kettő között a piac külső árusítótere lesz.

Belső árusítótérrel és üzletekkel, vizesblokkal rendelkező piaccsarnok épül a jelenlegi piactér területén. Az új, 500 négyzetméter alapterületű ingatlan zárt légterű, energetikailag korszerű és jól szigetelt lesz. A belső terekben helyi termelők, gazdálkodók standjai, üzletei kapnak majd helyet. A beruházás 185 millió forint uniós forrásból valósul meg.

Öt háziorvosi és két-két gyermekorvosi és védőnői szoba kap majd helyet az új egészségügyi központban a Belsőfokpart úton. A kétszintes modern, energiahatékony és akadálymentesített épületbe költöznek az elérhető alapellátások, míg a Nefelejcs úti intézményben maradnak a szakrendelések.

Az építési munkálatok felén már túl van a kivitelező.

A beruházás összértéke közel 265 millió forint.

Az új egészségügyi központ látványterve.

Az építmények közvetlen közelében akadálymentes helyekkel rendelkező parkolókat létesítenek. A beruházások által a Belsőfokpart út, Kálvin köz és Rét út közötti szakasza bekapcsolódik majd a belváros vérkeringésébe. Személyautóval két oldalról közelíthetjük majd meg. A gyalogos és kerékpáros forgalom részére pedig akadálymentes lifttel is ellátott sétányt építenek egészen a zeneiskola régi épületétől.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest