Nyugat-Európa nem menthető, de Magyarországot meg kell védeni!

A mindennapokat meghatározó téma a migráció, mely az elmúlt három évben problémás méreteket öltött Nyugat-Európában. Az érintett országokban rendkívül megnőtt a bűncselekmények száma, az elkövetők döntő többsége migrációs hátterű. Eközben a politika színterén folyamatos a küzdelem a migráns párti és migrációellenes erők között.

A migráció veszélyeiről és a közelgő európai parlamenti választás fontosságáról kérdeztük Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt.

Március végén az Iszlám Állam egyik vezető beosztású emberét fogta el a Terrorelhárítási Központ Magyarországon. Előfordult már több alkalommal, hogy terrortámadást előkészítő vagy végrehajtó dzsihadista megfordult hazánkban.

Minden európai ország fókuszba kerülhet, így előbb-utóbb Magyarország is. Például nem tudjuk, hogy miért pont ide érkezett ez a Hasszán F. nevű férfi. Nagyon sok terrorista esetében látjuk azt, hogy már rendelkeznek uniós papírokkal. Teljes joggal utazhatnak be Magyarország területére, vagy bárhova az Európai Unióban. Ezeket az embereket nagyon nehéz kiszűrni, ilyen esetben a szakszolgálatok feladata, hogy adatokat és információkat cseréljenek. Fontos, hogy értesítsék egymást, ha például egy ilyen figura egyik országból a másikba utazik. Minél több adatot tudunk begyűjteni, annál nagyobb a biztonság, annál jobb a rálátásunk az ilyen emberekre és a kapcsolataikra.

Komoly feladatnak tűnik a szükséges adatok összegyűjtése. Számos alvósejtről hallani Európában, sokan generációk óta Európában élnek.

Sok esetben fellelhető a háttérben a sikertelen szocializáció. Londonban a robbantók is jogilag britek voltak, de pakisztáni háttérrel. Nagy problémát jelent, hogy sok ilyen ember van már Európában, akik nemcsak az elmúlt időszakban érkeztek, hanem évek, akár évtizedek óta itt élnek közöttünk. A nyugat-európai országok liberális politikája oda vezetett, hogy milliók érkeztek. Nincs az az apparátus és technológia, mellyel ezeket az embereket mind meg tudják figyelni. Németország lakosságának közel negyede migrációs háttérrel rendelkezik. Ilyen embertömeget már lehetetlen megfelelő biztonsági szinten kezelni. Elvesztették az ellenőrzést a biztonságuk felett, nem tudják ki érkezik és milyen szándékkal.

Illusztráció. (Kép: Google)

Miért tekintenek ránk, keresztény európaiakra ellenségesen az érkező iszlamisták?

A radikális iszlamisták egy globális kalifátusról álmodoznak. Szerintük csak annak van értéke, aki muszlim vallású, ennek érdekében a Koránból is hamisan idéznek. Azt hirdetik, hogy meg kell ölni a más vallásúakat, ezt azonban nem írja a Korán, kizárólag önvédelemből tehetnek ilyet. Ezt ők szándékosan elferdítik: mindenkit meg kell ölni, állításuk szerint. Mindegy, hogy zsidó, keresztény vagy buddhista. Sőt, még a szunnita muszlimokra is úgy tekintenek, mint esküdt ellenségükre. Egy nagyon bigott ideológiáról beszélünk, melynek az a célja, hogy rémuralmat hozzanak létre a földön. Elutasítanak mindent, ami nyugati. Legyen az a zene, a kultúra vagy az öltözködés.

Az iszlám és a kereszténység nem fér meg egymás mellett. Számos példánk van erre a múltból.

Áthidalhatatlan különbségek vannak a két vallás között. Sőt, az iszlám nemcsak vallás, hanem életforma. Kiterjed a gondolkodásukra, a törvényekre, a hétköznapi élet minden területére. Gondolkodásuk és értékrendjük teljesen eltérő a mi európai, keresztény kultúránktól. Nem lehet összeegyeztetni a kettőt. Egy olyan vallásról beszélünk, mely világuralomra tör. Afrikában például folyamatosan nő a muzulmán hitűek száma és Európában is ezt tapasztaljuk. De a vallási és értékrendbeli különbségek mellett, demográfiai problémákat is láthatunk. Míg a migránsok születési rátája 4,6, addig a németeknél nem éri el az egyet. Kiszámították, hogy 2039-re megfeleződik az ország lakossága, a muzulmánok lesznek többségben. Európa belátható időn belül elveszítheti az identitását. Az iszlamisták is megmondták: fegyverrel nem tudják elfoglalni Európát, így elfoglalják asszonyaik méhével.

Nyugat-Európa, például Franciaország, Belgium és Németország még menthető?

Nem. Ismét német példát hozok: nagyvárosokban a 0 és 6 év közötti gyermekek 50-70 %-a migrációs hátterű. Ha ők felnőnek, akkor a lakosság arányában ez fog tükröződni. Frankfurt lakosságának 48%-a nem őslakos német. Ez a többi városban is jelenlévő probléma. Évtizedeken belül az európai lakosság kerül kisebbsége. Ez a folyamat sajnos már megállíthatatlan Nyugat-Európában.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő (Fotó: Facebook)

Elkerülhető, hogy ez Közép-Kelet Európát is érintse?

Az Európai Unió jelenlegi vezetése, valamint a Soros-féle civil szervezetek abban érdekeltek, hogy egész Európát behálózza a migráció problémája. Arra kell vigyázni, hogy az uniós szinten erőltetett kvóta ne érjen célba. Ezt meg kell gátolni. Most Skandináviába és Nyugat-Európába igyekeznek a migránsok. Az uniós tervezet szerint azonban, csak akkor kapnának szociális támogatást, ha abban az országban maradnak, ahova kiutalták őket. Ez esetben már Magyarország is érintett lehet, hiszen a migránsok abban lesznek érdekeltek, hogy itt maradjanak.

Számunkra most az a legfontosabb, hogy meg tudjuk őrizni Magyarország biztonságát. A kormány még 2015-ben elkezdte ezt a munkát, mikor megépült a kerítés és nemet mondott a migrációra.

Közeleg az európai parlamenti választás. Általában alacsony az érdeklődés az európai választásokat illetően. Most azonban azt halljuk, sorsdöntő lesz. Miért?

Magyarország bizonyította, hogy a migráció megállítható szárazföldön, Olaszország pedig azt, hogy tengeri úton is megálljt lehet parancsolni. Május 26-án lehetőség nyílik arra, hogy mindenki, aki erős Európát akar, az a bevándorlásellenes, keresztény konzervatív pártokra szavazzon. Ha a magyar kormányhoz hasonló, konzervatív erők kerülnek többségbe az Európai Parlamentben, akkor sikerülhet megállítani a további károkozást. Mint mondtam, Nyugat-Európa már nem menthető, de a probléma lassítható. Emellett az a legfontosabb, hogy Közép-Európát és Magyarországot megvédjük. A májusi választás tétje, hogy jogi eszközökkel se kényszeríthessék Magyarországot a nyugat-európai útra.

Ujvári László

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights