Nemzeti érték a kuttyogatás

Kép: sporthorgasz.eu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár Bizottság értékőrző konferenciát szervezett március 22-én szolnok megyeházán.

A résztvevő kulturális és,- közművelődési szakembereket Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, majd ezt követően Rózsa Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg az ünnepi ülést.

A rendezvényen a hungarikum mozgalom országos eredményei mellett a bizottsági munka folyamatáról, valamint a települési értéktárak létrehozásának elindításáról is hallhattak a résztvevők.

A konferencia végén a szervezők oklevéllel köszönték meg a megyei értéktárba felvett értékek javaslattevőinek a felterjesztést, a kezdeményező, aktív hozzáállást megyei értékek feltárása és őrzése érdekében kifejtett tevékenységet.

A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. javaslata alapján a Jász- Nagykun -Szolnok Megyei Értéktárba a harcsafogás ősi módszere, a kuttyogatás is felvételt nyert. Az elismerő oklevelet Hegedüs Gábor ügyvezető igazgató vehette át.

sporthorgasz.eu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Záporokat, zivatarokat hoz a front

Kedd virradóra főként az ország nyugati, északnyugati felén alakulhat ki több helyen zápor, zivatar, napközben szakadozottabb lehet a felhőzet, délután ismétv egyre többfelé lehetnek zivatarok, helyenként

Tovább »

Már az iskolákban a tankönyvek

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása a szolnoki általános és középiskolákba. Ettől a tanévtől már minden diák ingyen kapja a könyveket a közoktatásban. Bár a nyári szünidőből

Tovább »

Életet mentettek a vízirendőrök

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kollégái kimentették a Tiszából a folyó közepén sodródó nőt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés 2020. augusztus 2-án 17

Tovább »