Már elérhető az „idősbarát csütörtök”

A gyermeket vállaló családok mellett az idősekre is gondoltak Tiszafüreden. Március 27-én fogadta el a város képviselő-testülete az „Idősbarát csütörtök” névre hallgató rendeletet.

Az április elsején hatályba lépő intézkedés célja, hogy megkönnyítse a mindennapokat a település idősebb lakói számára.

Bizonyos kor felett már nehézséget és komoly fejtörést okoz a közlekedés, valamint az ügyintézés. Áprilistól ez megváltozott Tiszafüreden. A helyhatóság új rendelete térítésmentes szállítást biztosít a városban élő idősek számára. A szakemberek egyhangúan üdvözölték a lépést.

Elsősorban az egyedülálló idősek számára jelent segítséget. Ugyanakkor nagy jelentősége van olyan idős párok esetében is, ahol az egyik fél ágyhoz, lakáshoz kötött, emiatt az őt ápoló társa nem tud kimozdulni otthonról – mondta hírportálunk kérdésére Dósa Jánosné Edit, a Platán Nyugdíjas Otthon szakmai vezetője.

Meglátása szerint, az új rendelet több szempontból is fontos. Elsősorban, mert az érintettek érzik, hogy a város gondol rájuk, segít nekik. Másrészt,

önbecsülést az idősek számára, segít megtartani önállóságukat.

Mivel a csütörtök piacnap Tiszafüreden, a belváros olyankor sokkal mozgalmasabb. Kiváló alkalom nyílik tehát arra, hogy az érintettek megtartsák ismeretségüket, ápolják kapcsolataikat.

Illusztráció fotó.

A szolgáltatás igénybevételének feltételeit a testület által elfogadott rendelet rögzíti. Olyan Tiszafüreden bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek vehetik igénybe, akik elmúltak hetven évesek. A szállítás igénybevételére előzetes szóbeli vagy írásbeli igénybejelentés alapján kerülhet sor. Munkanapokon 9 és 15 óra között a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnál kell jelentkezni. A bejelentő lehet szállítást kérő idős személy vagy hozzátartozója, háziorvos, egészségügyi dolgozó, vagy szociális gondozó.

Célunk az idősek életminőségének javítása, fizikai támogatása, az egészségügyi, szociális ellátásokhoz, hivatali ügyekhez való hozzáférésük segítése – ismertette a program rendeltetését Ujvári Imre polgármester.


A szolgáltatás a következő esetben vehető igénybe: egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás, házi- vagy szakorvosi rendelés látogatása, gyógyszer vagy gyógyászati segédeszközhöz történő hozzájutás, személyes megjelenést igénylő hivatalos ügyek intézése Tiszafüred közigazgatási területén belül.

A szolgáltatással kapcsolatosan bővebb információ és igénybejelentés:
+36 20 994 2005
Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Kossuth tér 1.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights