Több mint száz felelőtlen közlekedő

Egy nap alatt Szolnokon ennyi járművezető és utas nem használta a biztonsági övét, pedig a passzív biztonsági eszközök használata életet menthet.

Annak ellenére, hogy a rendőrség korábban hírt adott róla, és felhívta a figyelmet az összehangolt TISPOL ellenőrzés-sorozatra, a Szolnoki Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei 2019. március 11-én Szolnok város területén több mint száz esetben – járművezetőnél és utasnál egyaránt – észlelték a biztonsági öv használatának elmulasztását. Volt olyan jármű, ahol eleve már használhatatlan, leszakadt, vagy beakadt biztonsági övet találtak az ellenőrzés során a rendőrök.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata – azon kívül, hogy kötelező mind a járművezető, mind utasai számára – életet menthet.

A passzív biztonsági eszközöket a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Téves feltételezés, hogy belterületen, kisebb sebességgel haladva nincs jelentősége a bekapcsolt övnek.

Csak egy mozdulat. Kérjük, hogy elindulásuk előtt ne feledjék el bekapcsolni!

…hogy mindenki hazaérjen!

police.hu


Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights