Tíz vonulás szélkárok miatt

Péntektől vasárnapig főképp a szabadtéri tüzek miatt kellett riasztani megyénkben a tűzoltókat. A szombaton feltámadt viharos erősségű szél szintén problémákat okozott.

Szabadtéren felcsapó lángok miatt összesen tizenkilenc alkalommal kellett beavatkozni. Az esetek túlnyomó többségében ezer négyzetméter alatt volt a leégett terület nagysága, ugyanakkor Karcagon több mint két hektáron pusztított tűz. Szerencsére személyi sérülés vagy anyagi kár egyik esetben sem keletkezett.

Ez sajnos nem volt elmondható a viharos erősségű szél miatti káreseményekről. Ezzel összefüggésben tíz riasztást kapott a megyei műveletirányítás hétfő délutánig. Sok helyen fákat döntött ki a szél, vagy cserepeket mozdított el a háztetőkön. A legtöbb esetben – háromszor – Jászárokszállásra kellett vonulni, ott egy kidőlő fa egy villanyvezetéket is elszakított. Kisújszálláson az erős szél megrongálta egy melléképület tetőszerkezetét, illetve az ingatlan gázkéményét is kidöntötte. A viharok során sem sérült meg senki.

Kisújszálláson nemcsak a heves légmozgás, hanem az emberi gondatlanság is károkhoz vezetett. Az Illéssy utca egyik melléképületére dőlt egy fa, miután a szomszédos telken kivágták azt. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók motoros fűrész segítségével avatkoztak be. A tető körülbelül tíz négyzetméteren károsodott, a sérült részt az egység fóliával lefedte. Az eset során nem sérült meg senki és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights