Százötven milliárd falufejlesztésre

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar Hírlapnak nyilatkozott a Magyar falu programmal kapcsolatban.

Elmondta, hogy többéves kifutással tervezi a kormány a családi otthonteremtési kedvezmény kiterjesztését, vagyis a „falusi CSOK-ot”, amelynek részleteiről hamarosan döntés születik. Hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program a vidéki élet valamennyi területét érinti.

Gyopáros Alpár felidézte, hogy a program alapkoncepcióját még tavaly ősszel fogadta el a kormány, majd decemberben hozott határozatot

A vidéki úthálózat 50 milliárdos felújításáról, valamint a helyi életminőséget javító, 18 célterületet magában foglaló, 75 milliárd forint értékű támogatási csomagról.

GYOPÁROS ALPÁR, kormánybiztos

Kifejezetten komoly az érdeklődés – mondta a kormánybiztos, megjegyezve, hogy a tizennyolcból két – a közösségépítést segítő – pályázatot hirdettek meg február végén, a minap pedig újabb három, az egészségügyi alapellátás fejlesztését célzó tendert írtak ki. Ezek közül a legnagyobb újítás az orvoslakások építése.

Origo

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights