Pozitív szolnoki példák a V4-ek előtt

Az önkormányzatok működésében alkalmazott kutatásokról, hatékonyságnövelő fejlesztésekről rendezett konferenciát a V4-ek országainak a Belügyminisztérium.

A rendezvény középpontjában Közép-Kelet-Európa, a Visegrádi négyek országai állnak, ahol a történelmi múlt, a jogalkotási rendszer, a gondolkodásmód, és jelenünk kihívásai mind összekötik az itt élőket.

A konferencia kiemelten az önkormányzati gyakorlatokra koncentrál, és célja a gyakorlati szakemberek előtérbe helyezése. Olyan hazai és nemzetközi önkormányzati jó gyakorlatokat mutattak be, melyek a fejlődést szolgálják, és bemutatásuk hozzájárul a hatékony és szolgáltató önkormányzati működés fejlesztéséhez.

A kétnapos konferencián összesen 52 szakmai és tudományos szférából érkezett előadó és 21 kiállító szervezet és önkormányzat vesz részt. Szolnok városa abban a szerencsés helyzetben van, hogy két témakörben, két prezentációval mutathatja be a városunkban alkalmazott önkormányzati jó gyakorlatokat.

Innovatív városüzemeltetés szolnoki modellje címmel Fejér Andor alpolgármester és Lehoczky György, a Szolnok Aszfalt Kft. ügyvezetője mutatta be a Tisza-parti város városüzemeltetési rendszerét. A másik előadást Hegedűs Márta, a Szolgáltató Város, Szolgáltató Szolnok projekt igazgatója tartja a Szolgáltató szemlélet a közszféra működésében címmel.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights