Növekvő előfoglalási kedv

Sokan lefoglalták már szállásukat ebben a Berekfürdői szállodában. Szopkó Rita szállodavezető-helyettes kiemelte, hogy az előfoglalások alapján jó szezonra számíthatnak a térség szállodái 2019-ben.

– Ahogy a tavalyi évben is megfigyelhető volt a növekedés a vengédéjszakák számának növekedésében, így idén is erre számítunk, ezek a jelek mutatkoznak a foglalások tekintetében.

Az idei tavasz 2 hosszú hétvégével indul. Óriási az érdeklődés a jó helyek iránt. A szállodában is már csak kevés kiadó szoba van. A nyári előfoglalások is elindultak, de a főszezonra még akad szabad szoba.

– Ez főleg a húsvéti időszakra jellemző, sokan már szilveszter előtt befoglalták szállásukat. Egyelőre még tavaszra foglalnak az emberek, de lassan indul a nyári szezon is.

Korlátozott számban vannak már csak helyeink a hosszú hétvégékre. Érdemes minél előbb megtervezni a pihenést. A szakember azt mondja, hogy a nyári nyaralást 4-6 héttel a kiválasztott dátum előtt érdemes foglalni.

– A legnépszerűbb a telefonos megkeresés, de sokan foglalnak online és különböző szállásoldalakon is. A nyári időszakban jellemző inkább az internetes foglalás.

A szakember hiány még nem oldódott meg a térségben. Szopkó Rita azt mondja, hogy a fejlődő turizmus vonzóvá teheti a fiataloknak ezt a pályát.

Az árak 5-10 %-al emelkedtek, de a foglalási kedv ennek ellenére sem csökken.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights