Másfél tonna PET palacktól szabadították meg a Tisza-tavat

Önkéntes szemétgyűjtő akciót szervezett február végén Ljasuk Dimitry. A jól ismert videós, éppen új kisfilmjéhez keresett témákat, mikor megdöbbentő látvány fogadta.

Mindenhol PET palackok, sörösüvegek, műanyag flakonok, dobozok, egyéb használati cikkek borították a Tisza-tó középső részének egyik partszakaszát. Első felindulásból egy felhívást tett közzé a közösségi oldalon, önkéntes szemétszedésre buzdítva a lakosokat.

Csak gyűltek és gyűltek a zsákok, melyeket az egyik vállalkozó és a hulladékkezelő központ ajánlott fel számukra. Sőt, még kesztyűt és meleg teát is kaptak.
Fotó: Ljasuk Dimitry

Kérése gyorsan eljutott az emberekhez, hatvan önkéntes gyűlt össze február 24-én, hogy megtisztítsanak egy körülbelül háromszáz méteres, szemétben fuldokló partszakaszt. Vállalkozók, magánemberek és közéleti szereplők is a kezdeményezés mellé álltak.

Az elképesztő összefogás eredményeként, másfél tonna hulladéktól szabadítottuk meg a Tiszát.

Ljasuk Dimitry

Ljasuk Dimitry egy videót is készített az eseményről. Ezzel szeretne köszönetet mondani az önkénteseknek, továbbá arra sarkallni mindenkit, hogy bátran vegyen részt hasonló akciókban.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights