Kültéri kézilabda pályát adtak át Tiszafüreden (képgaléria)

Veress József, egykori történelem-testnevelés szakos tanárról kapta nevét a tiszafüredi sportcsarnok mellett épült kültéri kézilabda pálya, melynek hivatalos átadóját március 27-én tartották.

A megnyitó előtt a Tiszafüredi Városi Sportegyesület kézilabda szakosztályának fiatal játékosai tartottak bemutatót, majd az Extreme Dance Team műsora után Oláh Sándor a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja köszöntötte a résztvevőket.

Oláh Sándor elmondta, hogy a tiszafüredi a 70. sportpálya amelyet a mostani pályázati körben átadnak az országban. Kiemelte, hogy nem csak a kézilabda sportág fejlődését, de a fiatalok mindennapi testnevelését is elősegíti a beruházás.

Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Tiszafüred az élet minden területén megújul, így a település nem csak a Tisza-tó kulturális-, de sportfővárosává is válik. Hozzátette, hogy a mai fiataloknak nem csak a tanulásban, de az egészséges életmód kialakításában is meg kell teremteni a megfelelő feltételeket.

„A Benedek Gábor Sportcsarnokban elkezdődött a város sportjövője”

– fogalmazott Ujvári Imre polgármester, utalva arra, hogy az idén 30 éves intézmény az utóbbi években jelentős fejlesztésen esett át. Hozzátette, a városvezetés célja a lehető legtöbb sportág körülményeinek fejlesztése Tiszafüreden. Felidézte, hogy a ’90-es években NBII-es csapata is volt a városnak.

Veress József történelem-testnevelés szakos tanárként végzett a főiskolán. Tanulmányai végeztével először a tiszafüredi fiúiskolában kezdett dolgozni, majd a Kiss Pál Általános Iskola nevelőtestületét erősítette. Tanári pályafutása során minden évben sportnapot szervezett, mely olyan népszerű volt, hogy százak mozgatták meg magukat közösen a helyi sportpályán. Tudásának és lelkesedésének hála több ezer gyermekkel szerettette meg a sportot. Diákjait szakmai tudásának legjavával készítette fel a különböző megyei- és országos versenyekre, a siker pedig nem maradt el, növendékei hosszú éveken keresztül öregbítették Tiszafüred hírnevét. Eredményes testnevelői és sportszervezői munkáját élete során számos kitüntetéssel ismerték el.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights