Kültéri kézilabda pályát adtak át Tiszafüreden (képgaléria)

DSC_7853

Veress József, egykori történelem-testnevelés szakos tanárról kapta nevét a tiszafüredi sportcsarnok mellett épült kültéri kézilabda pálya, melynek hivatalos átadóját március 27-én tartották.

A megnyitó előtt a Tiszafüredi Városi Sportegyesület kézilabda szakosztályának fiatal játékosai tartottak bemutatót, majd az Extreme Dance Team műsora után Oláh Sándor a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja köszöntötte a résztvevőket.

Oláh Sándor elmondta, hogy a tiszafüredi a 70. sportpálya amelyet a mostani pályázati körben átadnak az országban. Kiemelte, hogy nem csak a kézilabda sportág fejlődését, de a fiatalok mindennapi testnevelését is elősegíti a beruházás.

Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Tiszafüred az élet minden területén megújul, így a település nem csak a Tisza-tó kulturális-, de sportfővárosává is válik. Hozzátette, hogy a mai fiataloknak nem csak a tanulásban, de az egészséges életmód kialakításában is meg kell teremteni a megfelelő feltételeket.

“A Benedek Gábor Sportcsarnokban elkezdődött a város sportjövője”

– fogalmazott Ujvári Imre polgármester, utalva arra, hogy az idén 30 éves intézmény az utóbbi években jelentős fejlesztésen esett át. Hozzátette, a városvezetés célja a lehető legtöbb sportág körülményeinek fejlesztése Tiszafüreden. Felidézte, hogy a ’90-es években NBII-es csapata is volt a városnak.

Veress József történelem-testnevelés szakos tanárként végzett a főiskolán. Tanulmányai végeztével először a tiszafüredi fiúiskolában kezdett dolgozni, majd a Kiss Pál Általános Iskola nevelőtestületét erősítette. Tanári pályafutása során minden évben sportnapot szervezett, mely olyan népszerű volt, hogy százak mozgatták meg magukat közösen a helyi sportpályán. Tudásának és lelkesedésének hála több ezer gyermekkel szerettette meg a sportot. Diákjait szakmai tudásának legjavával készítette fel a különböző megyei- és országos versenyekre, a siker pedig nem maradt el, növendékei hosszú éveken keresztül öregbítették Tiszafüred hírnevét. Eredményes testnevelői és sportszervezői munkáját élete során számos kitüntetéssel ismerték el.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az

Tovább »