Karcagon a Szakmavilág kamionja

A pályaválasztás előtt álló fiatalok tavasszal 52 helyszínen, többek között Karcagon is találkozhatnak a Szakmavilág feliratú lila színű kamionnal, amelyben az érdeklődők virtuális szemüvegek segítségével próbálhatják ki magukat a különböző szakmacsoportokban.

Országos roadshow-t indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a területi kamarákkal együttműködve a szakképzés népszerűsítésére, az akció május 31-ig tart.

A tavaszi turné főszereplője a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja, mely minden egyes állomásán izgalmas, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott aktivitásokkal támogatja a diákokat abban, hogy minél több szakmát ismerjenek meg, illetve a helyszínen pályaválasztási tanácsadók további hasznos információkkal és nyereményekkel várják a fiatalokat.

A program menete:

  • A helyszínen a tanácsadók egy rövid prezentációval ismertetik, hogy miért fontos a pályaorientáció, milyen lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló diákoknak.
  • Ezt követően egy rendhagyó VR aktivitással a résztvevők kipróbálhatják azt a szakmát, amit a legizgalmasabbnak tartanak. Az eszköz segítségével beleleshetnek többek között egy autószerelő, egy női szabó vagy épp egy fényképész életébe.
  • A virtuális szakmaválasztásra minden résztvevőnek 8 perc áll a rendelkezésére és a folyamatban hoszteszek segítenek.
  • Az aktivitásban résztvevők megpörgethetik a Szakmavilág szerencsekerekét, és többek között hátizsákot, fülhallgatót vagy pendrive-ot nyerhetnek.
  • A várakozók pedig egyedi kézműves aktivitásokban kipróbálhatják magukat más szakmákhoz kapcsolódóan.

Az akció idei újdonsága a szülőknek szóló szülői értekezlet sorozat.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights