Jubileumi néptánc gála

A Györffy István Katolikus Általános Iskola a Györffy Napok zárásaként a Déryné Kulturális Központban tartotta a 20. Györffy Néptánc Gálát, ahol Kovács Miklósné igazgató köszöntötte a megjelenteket – köztük Dobos László polgármestert, dr. Györffy János professzort, Györffy István unokáját, Karcagi-Nagy Zoltán, Molnár Pál, Pánti Ildikó önkormányzati képviselőket – majd beszámolt az elmúlt hét rendezvényeiről.

Pánti Ildikó önkormányzati képviselő, az iskola nyugalmazott igazgatója, az általa 20 éve elindított a néptánc oktatásról és arról szólt, hogy Györffy István mennyire fontosnak tartotta a hagyományok ápolását, átadását. Gulyás Zsolt érseki tanácsos, plébános, az iskola lelki vezetője és a tudós unokája, dr. Györffy János is megemlékezett a jeles karcagiról, aki 1884. február 11-én született.

A gálán az iskola minden osztálya és a néptánc szakköre és Tücsök kórusa is fellépett, kísért a Pipás Zenekar. A táncokat betanította Oroszné Millinkhoffer Rita táncpedagógus.

A gálán vették át az elsősök a néptáncos babapárt, mellyel vállalták a néphagyomány ápolását, s a gála végén Kovács Miklósné, Gulyás Zsolt és Pánti Ildikó útravalóul egy-egy györffys-tarisznyát adott át a két nyolcadikos osztálynak és osztályfőnökeiknek.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights