Adományt kapott a karcagi kórház gyermek osztálya

A Kátai Gábor Kórház Gyermek- és csecsemő osztálya újabb adományokat kapott.

Jószívű édesanyáknak köszönhetően többedik alkalommal kapott adományt a karcagi Kátai Gábor Kórház Gyermek- és Csecsemő Osztálya. Az adomány ruhákból és játékokból áll, amelyek megkönnyítik a bent fekvő kis betegek életét a kórházi tartózkodásuk alatt.

A Kátai Gábor Kórház Gyermek- és csecsemő osztálya újabb adományokat kapott.

-Ötödik alkalommal gyűjtöttek nekünk a korábban itt szült anyukák Szabó-Cinege Jolán szervezésében – mondta a 13 doboznyi gyermekruha, játék átvétele után dr. Szabó Mária osztályvezető főorvos.

Az osztályon fekvő gyerekeknek nagy segítség a sok ruha, mert a magas hőfokon kimosott gyermekruháink hamar elhasználódnak. Átválogatás után korosztályonként besorolják, az újszülött osztály csecsemői részére is adnak át bodykat, ruhákat. A társasjátékokat, könyveket pedig a bent fekvő nagyobb gyerekek használják majd örömmel. Dr. Szabó Mária köszöni minden adakozó édesanyának az adományt, mellyel az osztály kis betegeire gondoltak.

-A kórház örömmel és köszönettel veszi mindenkitől a segítséget. Ezek a szép, színes ruhák is hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekeket pszichésen se terhelje meg a rideg kórházi környezet – fogalmazott Bődi Szilvia ápolási igazgató.

A gyermekosztály falain most is színes rajzok, a folyosón játékok teszik oldottabbá a bent létet.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights