70 év felettieket támogató rendeletet alkotott a tiszafüredi önkormányzat

Soros ülését tartotta a tiszafüredi önkormányzat képviselő-testülete március 27-én. A testület döntött az Idősbarát csütörtökről, óvodai és bölcsődei beiratkozások időpontjáról és a város szabadstrandjának felújítását kivitelező cégről is.

Idősbarát csütörtök néven született rendelet, mely a 70 év felettieknek biztosít ingyenes szállítást a város köz- és egyébszolgáltatásaihoz csütörtöki napokon. A szolgáltatáshoz előzetes igénybejelentés szükséges a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál

Eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás a szabadstrand 400 millió forintos, uniós forrásból történő felújításának kivitelezésére. A tervek szerint nyár elején indulnak a munkálatok. Továbbá döntöttek két új közbeszerzési eljárás elindításáról is a szabadstrandi beruházás marketing feladatainak ellátására, valamint a belváros rekonstrukcióját célzó pályázat kivitelezésére

A Tiszafüredi Bölcsődébe történő beíratás 2019. április 24-26., a Tiszafüredi Óvodákba történő beíratás 2019. április 23-26. közötti időpontjaiban döntött a testület.

Pályázatot hirdetnek tiszafüredi székhelyű civil- és sport szervezetek, egyesületek számára tehetség-gondozásra, eszközbeszerzésre, városi rendezvények finanszírozására, pályázati önerő biztosítására, működésre. A rendelkezésre álló keretösszeg összesen 6,5 millió forint. A pályázathoz szükséges adatlap letölthető a www.tiszafured.hu honlapról, vagy személyesen beszerezhető a Polgármesteri Hivatalban. Benyújtási határidő: 2019. április 26. (péntek) 12:00 óra.

Az önkormányzat konzorciumi megállapodást köt több településsel a települési hulladékkezelés komplex és költséghatékony fejlesztésére irányuló támogatás elnyerése céljából. A támogatás maximális mértéke 240 millió forint, az egyéb támogatásból igényelhető önerő 60 millió forint.

A város önkormányzata díszsírhelyet adományoz Nagy Imre, egykori képviselő és gimnáziumigazgató részére.

Az eddig igazgatót, Prínyi Tündét nevezték ki 5 évre a Városi Könyvtár és Információs Központ élére.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights