Új tanulást irányító rendszer Karcagon

A Szentannai Sámuel Középiskola egy projekt keretében segítik az ott tanuló fiatalokat. A részletekről Kolostyákné Pljesovszky Zsuzsanna igazgatóhelyettest kérdeztük.

A hat iskolás projekt vezetője a Szentannai és a cél az, hogy az ide bekerülő tanulók sikeresen elvégezzék a középiskolát és sikeres szakképesítést szerezzenek. A projekt sok segítséget ad a diákoknak és az őket oktató pedagógusoknak is. A projektbe a legveszélyeztetettebb tanulókat válogatták be, nekik felzárkóztató foglalkozásokat tartanak egyéni és csoportos módon, de a tehetséggondozásra is figyelnek és a vállalkozói életre felkészítő óráik is vannak.

Egy több éves programról van szó, a konzorciumnak megyénkből kenderesi és törökszentmiklósi tagja is van, a projekt keretében a jó módszereket is átveszik egymástól az iskolák. A tanulók által elért eredményeket központi mérésekkel is nézik majd. A diákok jól fogadták, bár ez számukra plusz órákat is jelent, de az ő érdekükben történik. Most a 9. évfolyammal kezdték és felmenő rendszerű lesz a projekt. A következő felmérés a napokban lesz.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights