Többen súlyos sérüléseket szenvedtek

A keddi nap változatos volt a megyei tűzoltók számára. A legjellemzőbbek a közúti balesetek voltak, de szén-monoxid-szivárgás és szabadtéri tüzek is munkát adtak számukra.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd délelőtt Szolnokon, egy Rákóczi úti családi házban. A szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezve méréseket végeztek a fürdőszobában, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A lakásban tartózkodó négy ember közül senki sem sérült meg. A gázszolgáltató szakembere a kazánt, a kéményseprőipari szerv munkatársa pedig az égéstermék-elvezetőt zárta ki a hálózatból. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Megtépázta az erős szél egy épülő ház tetőszerkezetét kedd délelőtt Berekfürdőn, a Kócsag utcában. A tetőről térháló, gerenda és fólia lógott le, járókelőket veszélyeztetve. A karcagi hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével távolították el az instabil elemeket az épületről. Az eset során senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött össze kedd délután Törökszentmiklóson, a Béla király út és a Dózsa György utca kereszteződésében. A baleset miatt kár keletkezett egy gázszolgáltató által üzemeltetett védelmi célú szerelvényben is. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben összesen öten voltak érintettek, közülük egy embert súlyos, kettőt pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

Meggyulladt a nádas kedd délután Tiszasüly külterületén. A lángok a szél miatt gyorsan terjedtek és több mint hetven méhkaptárat veszélyeztettek, de a tűz ezekben nem tett kárt. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral kezdték meg a beavatkozást, ám az időjárási- és terepviszonyok miatt a szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók is riasztva lettek. A beavatkozók kéziszerszámokkal határolták körül a tüzet, amely összesen mintegy tíz hektáron okozott kárt. Néhány órával később ismét felcsaptak a lángok ugyanezen a környéken, az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal vették elejét a problémának. Sérülés egyik esetben sem történt.

Szintén a nádas kapott lángra kedd délután Szolnokon, a Gyökér utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Egy lelógó elektromos kábel miatt a tűzoltók az áramszolgáltatót is értesítették. Az eset során senki sem sérült meg.

Közlekedési jelzőtáblának, majd villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi kedd este Törökszentmiklóson, a Bocskai úton. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították az autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A gépjármű sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights