Park épül az Ady és az Ispán körút lakótelepén

A város egyik legnagyobb területű parkjának építése kezdődhet meg idén az Ispán körút és Ady Endre út által határolt lakótelep belső övezetében. Erről Szalay Ferenc polgármester beszélt a térség önkormányzati képviselőjével, Szerencsés Sánorral közösen tartott lakossági fórumon.

A város vezetője kikérte a lakók véleményét is, hogy a három részre tagolt beruházás a park melyik végén induljon. A fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy az Ispán körúti végétől kezdődjön a park teljes felújítása, a járófelületek cseréje.

Több kérdést kapott a város vezetője az illegális lerakókról, szóba került a lakótelepen korábban bezárt üzletek jövője is. Szalay Ferenc elmondta, a város csak bátorítani tudja a cégeket, az egykori CBA és Coop-üzlet épülete már elkelt, ami mindenképpen előrelépés.

A Várkonyi téri toronyházból érkező lakók a házuk mögötti, közelmúltban épített parkolót illetően azzal a kéréssel fordultak a városvezetőhöz, hogy aparkolót tegyék fizetőssé, mivel a jelenleg ingyenes megállóhelyeket folyamatosan elfoglalják. A polgármester ígéretet tett a lakóknak, hogy amennyiben valóban támogatják az emberek, ha egységes lesz a véleménye a környéken élőknek, akkor napirendre veszik a kérdést.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights