Óránként kaptak riasztást a tűzoltók

A szerdai napon átlagosan óránként egyszer kaptak riasztást a megye tűzoltói. A száraz, szeles idő legfőképp a szabadtéri tüzek kialakulásának kedvezett.

A fent említett káresetből összesen tizenöt történt tegnap megyénkben, ezek harmada Szolnokon. Jellemzően pár száz négyzetméteren pusztítottak a lángok, de a megyeszékhely egy pontján például egy hektár perzselődött fel. Jászberényben nagyobb baj is lehetett volna, hiszen a tűz átterjedt egy telepen tárolt gumiabroncs-halomra, de a nagyobb baj előtt felszámolták a problémát a helyi tűzoltók. Szerencsére sérülés vagy anyagi kár egyik esetben sem keletkezett.

Ez sajnos nem volt elmondható annál a szerda reggeli esetnél, amely Jászberény külterületén történt, az Újerdő tanya térségében. Itt egy 40 négyzetméteres melléképület egyik helyisége kapott lángra. A jászberényi hivatásos tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt, viszont a tűzben egy gázpalack felrobbant, és elégett egy közelben húzódó elektromos légvezeték.

Két személygépkocsi ütközött össze szerda délelőtt Szolnokon, a Tószegi úton. A járművekből kis mennyiségű hűtőfolyadék szivárgott el. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. Az autók vezetői nem sérültek meg.

Egy vegyestüzelésű kazán kéménye izzott szerda délután Jászberényben, a Nyárfa utcában. A város hivatásos tűzoltói távolították el az izzó részeket az égéstermék-elvezetőből. Sérülés nem történt.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights