Legyél Te is mezőgépész

Igazi küzdelem és szakmai megmérettetés várt a tanév során azokra a fiatalokra, akik döntősei lettek a Legyél Te is mezőgépész! országos bajnokságnak.

Az Agrárminisztérium támogatásával negyedik alkalommal írta ki vetélkedőjét a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára. Az országos megmérettetésre a Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégiumból két csapat is jelentkezett – mondta Simon Gyula, az iskola szaktanára.


Az októberben kezdődött vetélkedőre huszonnégy csapat közel százhúsz diákkal nevezett az ország középiskoláiból. Több hónapon át kellett a résztvevőknek online szakmai feladatokat, szorgalmi feladatokat megoldaniuk, sőt kötelező olvasmányok is voltak. A verseny online fordulói január elején lezárultak és így alakult ki a döntő hatos mezőnye, melybe a szentannai mindkét csapata: a TéeSZCSé (Szabó Gergő – Kovács Ákos – Kamuti Gábor – Varjú Dávid – Kontér Kristóf) és a SZENTannaiművEK (Berényi Gergő – Hegedűs Bence – Fazekas István – Békési Patrik – Molnár Szabolcs) is bejutott. A karcagi csapatok bajai, piliscsabai, pápai és pétervásárai mezőgazdaságis diákokkal versenyeznek az a Hungexpo területén lesz az AgrárgépShow – AGROmashEXPO keretében. Itt a hat csapatnak kvízkérdések megoldásában és szerelési feladatokban is helyt kell állniuk.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights