Fejlesztések Kunmadarason

Guba Lászlót Kunmadaras község polgármesterét kérdeztük arról, hogy milyen TOP-os fejlesztések vannak Kunmadarason.

A polgármester úr elmondta, hogy folyamatosak a fejlesztések a településen. Több olyan pályázatuk van, amelyek nagyon fontosak Kunmadaras életében. Ide tartozik a református templom felújítása, az energetikai korszerűsítésre vonatkozó pályázatuk, egy kerékpárút kialakítása, valamint egy nagyon fontos pályázat, ami lehetővé tette az óvoda felújítását, illetve egy mini bölcsőde kialakítását a településen.

Guba László polgármester elmondta, hogy nagy öröm, hogy konzorciumként öt településsel együttesen elindulhatott a „Nagykunsági templomok útja” elnevezésű projekt, ami egy turisztikai fejlesztést megcélzó program.

A legfontosabb projektként említette meg a polgármester a Kálvin úti óvoda felújítását, ami azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert egy mini bölcsőde is épült. Ez a beruházás már elkészült, a műszaki átadás megtörtént, májusban szeretnének egy komplett átadást csinálni, amikor az udvari játékok is elfoglalják a helyüket. Jelenleg a területen a tereprendezés folyik az utómunkálatokkal együttesen.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights