Életét vesztette egy ember Szolnoknál

Pénteken és a hétvégén számos olyan esemény történt a megyében, ahol szükség volt a tűzoltókra. Sajnos ez a három nap nem múlt el halálos áldozat nélkül.

Egy teherautó és egy kisbusz ütközött össze péntek hajnalban Törökszentmiklóson, a Kossuth Lajos utcában. A tehergépjármű a pótkocsijában zsákos vakolóanyagot szállított, rakománya sértetlen maradt. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a kisbuszt és letakarították az úttestet. A balesetben érintett három ember nem sérült meg.

Bejelzett a szén-monoxid mérő péntek reggel Szolnokon, egy Mikszáth Kálmán utcai, második emeleti lakásban. A szolnoki hivatásos tűzoltók méréseket végeztek és valóban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét annak ellenére, hogy a fali vízmelegítő megfelelően működött és a kéménnyel sem volt semmi gond. Az egység további méréseket végzett a többi lakásban, és mint kiderült, egy harmadik emeleti ingatlanban szintén magas volt a szén-monoxid koncentráció. A ház központi szellőzőrendszerén keresztül áramlott a gáz onnan a második emeleti lakásba. Az eset során senkinek sem esett baja.

Tetejére borult egy személygépkocsi péntek reggel a 4-es számú főút szolnoki szakaszán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kerekeire állították az autót és áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Teherautónak ütközött egy személygépkocsi péntek délután a 32-es főúton, Szolnok határában. A szolnoki hivatásos tűzoltók utóbbi autót áramtalanították és feszítővágó berendezéssel felnyitották. Sofőrje a helyszínen életét vesztette. A teherautó vezetője nem sérült meg. (Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok MKI)

Egy használaton kívüli terményszárító üzem szállítószalagja égett péntek este Szolnok külterületén. A bejelentő egy porral oltóval avatkozott be. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral szüntették meg a problémát. Senki sem sérült meg.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi péntek este Jászapátiban, a Petőfi Sándor úton. A pózna ki is dőlt emiatt. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autóban öten utaztak, mindenki sértetlen maradt. Az eset miatt a helyszínen nem volt közvilágítás, és ideiglenesen harminc háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás.

Árokba sodródott és tetejére borult egy személygépkocsi szombat hajnalban a 442-es úton Tiszaföldvár és Martfű között. A kocsi sofőrje ki tudott szállni a roncsból és nem sérült meg. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt kiemelték a járművet az árokból, majd áramtalanították azt.

Teljes terjedelmében égett egy 24 négyzetméteres garázs szombat délelőtt Jászberény-Portelken. A tűz belekapott a mellette lévő ház tetőszerkezetébe is. A jászberényi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Négy személygépkocsi károsodott abban a balesetben, amely szombat délután történt Szolnokon, a Tompa Mihály utcában. Az egyik autó az oldalára borult. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói utóbbi gépjárművet teljes útzár mellett áramtalanították és kerekeire állították. A balesetben összesen hat ember volt érintett, közülük egy szenvedett könnyű sérüléseket.

Füst áramlott vissza egy kályhából szombat éjszaka Mezőtúron, egy Vadász utcai családi házban. A város hivatásos tűzoltói a tüzet eloltották. Az eset során nem sérült meg senki és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Egy sérült ember mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét vasárnap este Szolnokon. A bejelentő elmondta, hogy idős rokona Szolnok ispán körúti lakásában ég a villany, de a házigazda nem nyit ajtót. A szolnoki hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével, az ablakon keresztül jutottak be a lakásba, ahol a földön fekve találták meg az eszméleténél lévő embert. A tűzoltók ezt követően beengedték a mentőket az ingatlanba.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap éjszaka Jászapátiban, a Kossuth Lajos úton. A pózna a gépkocsira dőlt. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók félpályás útzár mellett áramtalanították az autót, majd miután az áramszolgáltató szakembereinek közreműködésével az egység kivontatta az oszlop alól a gépkocsit. A jármű sofőrje nem sérült meg a balesetben.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights