A hetedik üteme kezdődik a Vízpart körút csatornázásának

Jókora, egymilliárd forintnál is több értékű munka a Vízpart körút csatornázása, aminek hat ütemét már elvégezték, a hetediknek majd tavasszal kezdenek neki.

Ez is kiderült a szerdai sajtótájékoztatón, amit a Márta utca elején tartott a polgármester, Szalay Ferenc, a térség képviselője Rezák László és a csatornázás beruházója, a víz és csatornaművek igazgatója Magyarné Bede Mariann.


Most így fest csütörtökön a Márta utca Szolnokon, de hétfőn jönnek a munkagépek rendet csinálni. (Kép: iSzolnok)

-A lakók már jó ideje panaszkodnak, hogy rosszul állították helyre a csatornázás után az utat itt több utcában – mondta Szalay Ferenc portálunknak. – Így nem maradhat, az bizonyos. Ezért is hívtam ide a beruházót, a vízművek illetékesét, hogy minél hamarabb oldjuk föl ezt a kényelmetlenséget. Az bizonyos, hogy újra kell építeni az utat, utakat, de most jól.


Rezák képviselő (balról) hívta a polgármestert (jobbról), aki hozta magával Magyarné Bede Mariannt (középen), akinek dolga az utca helyreállíttatása. (Kép: iSzolnok)

Magyarné Bede Mariann, a víz- és csatornamű vállalat műszaki igazgatója azt mondta, hogy az időjárás erősen beleszült a környék több utcájának a helyreállításába is és az valóban nem sikerült jól, nagy a sár.

-Hétfőn fölvonulunk, lecseréljük a jelenlegi elázott, megsüllyedt burkolatot, reméljük addig a jó, száraz idő is segít a kivitelezőnek. Elhordjuk a megsüllyedt, sáros útfelületet és új, jobb, tartósabb burkolatot hozunk létre – mondta a vizes cég képviselője, Magyarné Bede Mariann. – Itt kezdünk a Márta utcában, aztán haladunk tovább az Edit, a Júlia és az Ágnes utcákba.

Rezák László, a térség városi képviselője örömmel vette, hogy a polgármester elrendelte az utcák helyreállítását, legalább azon a színvonalon, amelyen voltak a csatornázás előtt.

-Most az volna a fontos, hogy az utca autótulajdonosai segítsék a munkákat, ne álljanak járműveikkel az úttestre, mert akkor megakad a helyreállítás – kérte az ott lakók együttműködését a térségi képviselő.

Hétfőn tehát megindulnak a munkagépek, elhordják az utca felső, elsárosodott szintjét és megkezdik a helyreállítást a Holt-Tisza part ezen részén.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights