Korszerűsödött a Tiszaburai Művelődési Központ épülete

TISZABURA | Tiszabura Községi Önkormányzat 37,67 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-3.2.1-15 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból elkészült a Tiszaburai Művelődési Központ épületének felújítása és megfelelő akadálymentesítése.

A kivitelezés sikeresen befejeződött, a projektben vállalt, korszerűsítésre irányuló fejlesztések megvalósultak, jelenleg a projekt pénzügyi zárása zajlik.

A projekt keretében az 5235 Tiszabura, Kossuth út 62/B hrsz.: 91. szám alatt található rendkívül elavult épület teljes energetikai korszerűsítésen esett át.

A kivitelezés során elkészült az épület utólagos külső oldali szigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése. A kiadások további csökkentése és a megújuló energia hasznosításának propagálása érdekében napelemes rendszer telepítését is elvégezték a szakemberek, valamint a pályázati felhívásnak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően elkészült az ingatlan projektarányos akadálymentesítése is.

A fentiekben leírt fejlesztés szükségességét a műszaki oldalról megközelített indokok mellett a szakmai – pénzügyi előnyök is indokolták.

A projektről további információ a www.tiszabura.hu oldalon olvasható.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights