Modern gyógyfürdő tervezése kezdődik Tiszafüreden

Mint arról korábban beszámoltunk, 180 millió forint támogatást kapott Tiszafüred a gyógyfürdő fejlesztéséhez szükséges tervek elkészítésére. Erről tartott sajtótájékoztatót Ujvári Imre polgármester, Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Lendvay Imre a Tisza-Víz Kft. ügyvezetője, január 22-én.

– A jelenlegi városvezetés komoly problémákkal vette át a város termál strandját, mindenekelőtt annak kusza tulajdonviszonyait kellett rendeznünk – kezdte Ujvári Imre.  A városvezető elmondta, hogy korábban készült már tanulmány a strand fejlesztésére, amely jó alapja lehet a mostani tervezésnek is.

A gyógyfürdő fejlesztése a kulcsa annak, hogy Tiszafüred egy 12 hónapos turisztikai célpont legyen!

– jelentette ki.

Tiszafüred az utóbbi években tudatosan tervez és folyamatosan megvalósít. Ennek is köszönhető, hogy a Kormány kiemelt figyelmet fordít ezen régió támogatására. A térség országgyűlése képviselője, Kovács Sándor felidézte: már 25 évvel ezelőtt is ráfért volna egy kiadós a fejlesztés a tiszafüredi strandfürdőre. Idővel a helyzet pedig tovább romlott. Meglátása szerint, a jelenlegi támogatás egy olyan folyamat kezdete, melynek eredményeként egy, a helyi lakosok és a városba látogató turisták igényeit maximálisan kielégítő komplexum épülhet a jövőben.

A sajtótájékoztató végén Lendvay Imre ismertette a strand jelenlegi, elhanyagolt állapotát. Az ötvenes évek végén épült kutak és csőrendszer folyamatos műszaki problémákat okoznak. Véleménye szerint a strand fejlesztése nem tűr további halogatást.

 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights