Börtönbüntetés jár a szoknyák alá fotózásért

A brit parlament keddi sorsdöntő Brexit-megállapodása miatt kevés figyelem övezte a felsőház egyik döntését, amelyben betiltotta a szoknyák alá fotózást (angolul upskirting). A cselekmény elkövetője két év börtönre számíthat. A 27 éves Gina Martin mintegy 18 hónapig tartó küzdelme sikerrel járt.

2017 júliusában egy zenei fesztiválon egy ismeretlen férfi  a tömegben Gina Martin szoknyája alá fényképezett – ismertette az esetet a brit sajtó. Miután ezt észlelte, rendőri segítségét kért, de közölték vele, hogy semmit nem tehetnek az ügyben. Ezután kezdett aláírásgyűjtésbe, amelyben az ehhez hasonló, szeméremsértő és titokban készített fényképek szankcionálását követelte.

A petíciót több mint 110 ezren támogatták, és ezután egy képviselő támogatásával került a felsőház elé a törvényjavaslat. Skóciában az upskirting már majdnem tíz éve törvényellenes.

A felsőház kedden Angliára és Walesre is bevezette azt a szankciót, hogy aki titokban mások szoknyája alá fényképez vagy ezeket a képeket továbbítja az két év szabadságvesztéssel büntethető.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights