Befejeződött a Jászladányi Polgármesteri Hivatal épületének fejlesztése

JÁSZLADÁNY | Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 30 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-3.2.1-15 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból a Polgármesteri Hivatal központi, A jelű épületének energetikai fejlesztése valósulhatott meg.

A kivitelezés sikeresen befejeződött, a projektben vállalt, korszerűsítésre irányuló fejlesztések megvalósultak, jelenleg a projekt pénzügyi zárása zajlik.

A projekt megvalósításának eredményeként az 5055 Jászladány, Hősök tere 6., hrsz.: 3. szám alatt található Polgármesteri Hivatal központi, A jelű épületének energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése realizálódott. A beruházástól a rezsiköltségek csökkenése várható, mely a település hosszú távú fenntarthatóságát szolgálja.

A kivitelezés során a fejlesztéssel érintett épület komplex épületenergetikai korszerűsítése valósult meg. Elkészült a tető és az épület homlokzati hőszigetelése, az elöregedett nyílászárók helyett új, kiváló hőszigetelésű nyílászáró szerkezetek kerültek beépítésre, valamint a gépészeti korszerűsítés keretében hőleadói oldal mellett a hőtermelői oldal cseréjére is sor került, melynek keretében kondenzációs üzemű gázkazán került beépítésre, valamint a napelemes rendszer telepítése is elkészült.

A fenti munkálatok elvégzésének eredményeként az épület fűtése során létrejövő hőveszteség csökkenését, ezáltal komfortos hőmérséklet elérését várja a projektgazda. A megújuló energiaforrások kiaknázása révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak.

A projektről további információ a www.jaszladany.hu oldalon olvasható.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights