Befejeződött a berekfürdői energetikai felújítás

BEREKFÜRDŐ | Berekfürdő Községi Önkormányzat 104,88 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-3.2.1-15 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból több közintézmény épületének energetikai szempontú felújítása készülhetett el az épületek megfelelő akadálymentesítése mellett.

A kivitelezés sikeresen befejeződött, a projektben vállalt, korszerűsítésre irányuló fejlesztések megvalósultak, jelenleg a projekt pénzügyi zárása zajlik.

A projekt keretében az 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Hrsz: 585 szám alatt található Polgármesteri Hivatal, valamint a Berekfürdő, IV Béla Király út 1. Hrsz: 179 szám alatt található Általános Iskola („A” és „C” épület) korszerűsítése készült el.

A beruházás során elkészült többek között az épületek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, kondenzációs kazánok telepítése, valamint időjárás-követő szabályozás beépítése. Mindezek mellett az Iskola „A” épületében és a Községházában a konvektoros rendszer elbontását követően korszerű hőleadók és új kondenzációs kazán beépítése történhetett meg, míg az Iskola „C” épületében egy új, fali kazán beépítésének köszönhetően a korábban használt gázkazán a továbbiakban tartalék funkciót láthat el. A Községháza, valamint a „A” épület esetében napelemes rendszer kiépítését is elvégezték a kivitelezők. A fent leírt munkálatok eredményeként létrejött energetikailag korszerű épületeket – a projektarányos akadálymentesítés eredményeként – akadálymentesen is megközelíthetik azok használói és látogatói.

Az átalakított épületek immár megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, valamint kielégítik a lakossági igényeket. A szolgáltatások színvonala és a munkakörülmények javulása pedig a területi kiegyenlítés, a társadalmi esélykülönbségek csökkenésének irányába hatnak.

A projektről további információ a www.berekfurdo.hu oldalon olvasható.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights