Heti hat edzés mellett, tanulni is jut ideje

Szabó Csenge a második helyen végzett a világbajnokságon. Kép: Alföldhír.hu

TISZAFÜRED | Idén sem spórolt az eredményekkel Szabó Csenge, a tiszafüredi Zenshin SE karatékája. Sorra nyeri a versenyeket, legyen szó területi küzdelmekről vagy országos bajnokságról. Nemzetközi porondon sem bizonytalanodik el. Sőt, nyáron világbajnokságon járt.

A város hírnevét öregbítő fiatal sportolót kérdeztük arról, hogy telt számára 2018.

Véget ért a 2018-as versenyszezon. Milyen volt az idei éved?
Túlzás nélkül állíthatom, hogy nehéz esztendő van mögöttem, sok megmérettetéssel, kisebb-nagyobb versenyekkel. A legfontosabb a világbajnokság volt, amire nagyon sokat készültem. Két hetente hétvégi edzőtáborokon vettem részt, összesen heti hat edzésem van. Ez 14 évesen elég nehéz,

de kitartó vagyok, igyekszem mindig a legjobbat kihozni magamból.

Sokat hallottunk rólad idén is, két verseny között ritkán jöttél le a dobogóról.
Tényleg eredményes évem volt. Csak, hogy kiemeljek néhány versenyt: a Pécel-kupán az első helyen végeztem, akárcsak a Nyúl-kupán. Utóbbin sikerült elhoznom a Legharcosabb Lány díjat is. Kategóriámban megnyertem a magyar bajnokságot, az úgynevezett Bushido Kupát, a világbajnokságon pedig második lettem.

Biztos van olyan eredményed, amelyik különösen kedves számodra.
A világbajnokság a legfontosabb, hiszen hatalmas élmény volt. Edző partner hiányában egyedül kellett felkészülnöm a megmérettetésre, ami őszintén szólva, nem volt könnyű feladat. A második helyen végeztem, amit természetesen először nehezen tudtam elfogadni. Nehéz volt feldolgozni, hogy milyen közel voltam a célomhoz, hogy a döntőben kaptam ki.

Aztán megértettem, hogy ez is egy állomás volt, tanulni kell belőle és tovább lépni.

Fontos és kedves számomra a Bushido Kupa is, egyedül készültem itthon, ráadásul nehéz verseny volt, erős ellenfelekkel.

Szabó Csenge a második helyen végzett a világbajnokságon. Kép: Alföldhír.hu

Nemrég az iskola is elkezdődött. Hogy bírod összeegyeztetni az edzést és a tanulást? Jó tanuló hírében állsz.
Már könnyebb összeegyeztetni az edzéseket a tanulással, mint régen. Igen, jó tanuló vagyok, igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból az iskolapadban is. Az iskola közösségi életében is aktív vagyok.
Rendszerint este tanulok, hiszen az iskolából szinte egyenesen az edzésekre megyek. Ebből kifolyólag nehezek és eseménydúsak a napjaim, de szeretem ezt csinálni.

Mire készülsz most? Mi a közel jövő nagy célja?
Előreláthatóan áprilisban lesz egy nagy, komoly verseny Japánban. Szeretnék kijutni, tanulni és bizonyítani. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ott is eredményes legyek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek

Tovább »

Jégkrém Gyermeknapra

A közelgő Gyermeknap alkalmából a Szolnok-Tisza Rotary Klub a Tisza Coop és Sándor Iván fuvarozó segítségével a Bestar Hungary Kft. felajánlását, több ezer jégkémet osztott

Tovább »