Vagyonbiztonság az iskolában

Kép: police.hu

J-N-SZ MEGYE | A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 8 jó tanáccsal szolgál az iskolai lopások megelőzéséhez.

A közelmúltban megkezdődött 2018/2019-es iskolai tanév. A diákok évről évre egyre drágább és értékesebb tárgyakat visznek magukkal a suliba, amelyekre életkorukból adódóan még nem biztos, hogy kellőképpen tudnak vigyázni. A nem megfelelően tárolt készpénz, laptop, mobiltelefon mind könnyű zsákmány lehet a tolvajoknak.

Felhívjuk a figyelmet az alábbi tanácsok betartására, amelyekkel elejét vehetik az iskolai lopásoknak:

  • A gyermeknél ne legyen nagyobb mennyiségű pénz, csak amennyire feltétlenül szüksége van!
  • A mobiltelefon bekapcsolása kódhoz legyen kötve, használaton kívül legyen kikapcsolva!
  • A testnevelés óra alkalmával egy kijelölt helyre tegyék a tanulók az értékeiket, mobiljaikat (például szertár, zárható szekrény), ne maradjanak azok őrizetlenül az öltözőkben!
  • Az üresen hagyott osztályterem ajtaját ajánlatos bezárni, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak bejutni!
  • Nyitott szekrényben, fogason ne hagyjanak értéktárgyakat!
  • Amennyiben az iskola biztosít zárható szekrényt, akkor a diák vagyonbiztonsága érdekében vegye azt igénybe!
  • Utcán, tömegközlekedési eszközökön figyeljenek a táskájukra! Zsebbe vagy hátizsák külső rekeszébe ne tegyenek telefont, pénzt, igazolványokat, azokat biztonságos helyen (például a táska akár külön is zárható belső rekeszében) tartsák!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot, vagy tegyenek bejelentést bármelyik rendőri szervnél, illetve rendőrnél!

police.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kun apróságok

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában.

Tovább »

Több baleset is történt szerdán

Szerdán több közlekedése baleset is történt megyénkben, melyek egyike halálos kimentelű volt. Utóbbin kívül Szajolban, Mezőhék környékén és Túrkevén történt esetekről számol be a police.hu.

Tovább »