Többet ér a Bursa Hungarica

SZOLNOK | Szolnokon mindenképpen többet ér a felsőoktatási szociális támogatás, mint korábban. Egyfelől 65 ezerről 80 ezer forintra emelték a jogosultságot jelentő családi mutatót, így vélhetően a tavalyinál többen pályáznak már a havi 6.500-10.000 forint körüli összegre. A város erre tízmillió forintot szán a költségvetésében. Ehhez állami forintok is járulnak, amelynek összege legföljebb ötezer forint lehet.

Csak a végzős középiskolások és a már főiskolai felsőfokú képzésben résztvevő, de nehéz körülmények között élők adhatnak be a siker reményében pályázatot, aminek a határideje november 8-a – tudtuk meg Szalay Ferenc polgármestertől.

A pályázóknak regisztrálniuk kell a https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx oldalon. Bizonyos esetekben akár három esztendőre is megkötik a támogatási szerződést, de vannak olyanok is, akiknek évről évre újra pályázniuk kell.

Szolnokon jelenleg 134 tanuló jut hozzá ehhez a támogatáshoz, valószínűleg az idei, kedvezően elbírált pályázatok száma sem lesz kevesebb. Szolnok közgyűlésének egészségügyi, sport, turisztikai és szociális bizottsága december hatodikán dönt a kérelmek sorsa felől, erről az ülés után négy-öt nappal értesítik az érintetteket.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights