PM-államtitkár: a kkv-k fontos szerepet töltenek be az ország jövedelemtermelésében és a foglalkoztatásban

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) fontos szerepet töltenek be az ország jövedelemtermelésében és a foglalkoztatásban. Jelenleg azonban olyan kihívások állnak a magyar vállalkozások előtt, mint a termelékenység növelése, a munkaerőigény kezelése és a versenyképesség javítása – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a KKVHÁZ Mozgalom hétfői ülésén Budapesten. 

Az államtitkár, mint a KKVHÁZ védnöke a családi, mikro- és kisvállalkozások gazdasági és kulturális klubjának rendezvényén elmondta, az Eurostat adatai szerint a magyar kkv-szektort az Európai Unió 28 tagállamának átlagánál magasabb foglalkoztatás jellemzi. Az államtitkár szerint a magyar kkv-k  erejükön felül kiveszik a részüket a munkahelyteremtésből, ezért is fontos e vállalkozások versenyképességének fokozása olyan munkaerőpiaci eszközökkel, mint például a munkahelyteremtő támogatás.

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásának támogatására kiírt pályázatok segítségével 2017-ben és 2018 elején országosan 8,27 milliárd forint keretösszeget ítéltek oda 555 vállalkozásnak, ezzel mintegy 3600 új munkahely létesítéshez járultak hozzá.

A kormány mindezeken felül a magyar vállalatok hozzáadott értékének és termelékenységének növelésére törekszik, hogy elősegítse a magyar kkv-k globális értékláncokhoz való kapcsolódását. Fejleszteni kell továbbá a magyar tulajdonú vállalatok digitális képességét és a kormány célul tűzte ki a kkv stratégia kidolgozását és megvalósítását is – ismertette az államtitkár.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights