Óvodafejlesztés Alattyánon

Alattyán Község Önkormányzata 25 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-1.4.1-15 – A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból elkészült Alattyán község óvoda épületének felújítása és megfelelő akadálymentesítése. A kivitelezés sikeresen befejeződött, a projektben vállalt, korszerűsítésre irányuló fejlesztések megvalósultak, jelenleg a projekt pénzügyi zárása zajlik.

A projekt keretében az 5142 Alattyán, Szent István út 12. szám alatt található Óvoda korszerűsítése során elkészült többek között az épület hőszigetelése, a fűtési rendszer és az elavult víz-szennyvíz hálózat korszerűsítése, valamint a vizesblokkok felújítása.

A beruházás magában foglalta a meglévő épület teljes külső falazati hőszigetelését, részleges nyílászáró-cseréjét, padlásfödém szigetelését. A fűtés-korszerűsítés jegyében a régi kazán helyére modern kondenzációs kazán került, valamint a csoportszobákban található radiátorokat thermosztatikus szelepekkel látták el. A pályázati felhívásnak megfelelően elkészült az ingatlan projektarányos akadálymentesítése is. Az épületben kialakításra került egy akadálymentes mellékhelyiség, továbbá az épület bejárata -a beruházásnak köszönhetően- az akadálymentes parkolótól akadálymentesített útvonalon is megközelíthetővé vált.

Az alaposan átgondolt tervezési munka alapján végrehajtott kivitelezésnek köszönhetően a gyermekek és az épületben dolgozók a jelenleg hatályos követelményeknek megfelelő, hosszú távon is gazdaságosan üzemeltethető, komfortos hőérzetet biztosító épületet vehettek birtokba.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest