Kizárták Volner Jánost a Jobbik parlamenti frakciójából

A pénteki rendkívüli frakcióülésen 17-en szavaztak távozására, 4 nem és 3 érvénytelen szavazat ellenében kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából Volner Jánost. Az alelnök kizárást követően Apáti István és Fülöp Erik is bejelentették távozásukat. Az alelnöknek szombat délig kell visszaadnia a mandátumát.

A kizárásról szóló hírt Jakab Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője és szóvivője jelentette be a tancsákozást követő budapesti sajtótájékoztatón. Elmondta, Volner János ellen – az elmúlt három hónapban kifejtette, részletezni nem kívánt tevékenysége miatt – etikai vizsgálatot kezdeményezett a pártelnökség. A politikus péntek reggel megjelent levele „csak az utolsó csepp volt a pohárban”.

Jakab Péter hozzátette: a levélben csúsztatások, valótlanságok nagy számban szerepelnek.

Megerősítette a hírt, miszerint Apáti István és Fülöp Erik képviselők „Volner János kizárásához kötötték távozásukat”, mindhármuk számára szombat délig adtak időt arra, hogy visszaadják képviselői mandátumukat.

A pénteki frakcióülést azt követően hívták össze – ahogy azt Jakab Péter is közölte –, hogy korábban egy levélben az elnökség feloszlatását és új vezetők választását kezdeményezte a Jobbik alelnöke. Volner János döntését azzal indokolta, hogy rossz irányba indultak el a folyamatok a pártban.

Példaként említette, hogy teljesen balra tolódik a Jobbik. Az LMP-vel való közeledésről szó szerint azt mondta: hogy egy oszlófélben lévő hullával akar a Jobbik szövetséget kötni. Volner János nyilatkozatának megjelenése után hívta össze a Jobbik a rendkívüli frakcióülést.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights