Jótékonysági mérkőzést játszott az Országgyűlés és Jász-Nagykun Szolnok megye labdarúgó válogatottja (képek)

TISZAFÖLDVÁR | A tiszaföldvári Révay György Gyermekotthon és Kollégium számára vívott jótékonysági mérkőzést az Országgyűlés labdarúgó válogatottja jótékonysági Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottjával – közölte az Országgyűlés sajtóirodája az MTI-vel. Az adományokból korszerű sporteszközök és felszerelések beszerzését, valamint modern öltöző kialakítását tervezi az intézmény.

A közlés szerint a Révay György Gyermekotthon és Kollégium Szolnoktól 30 kilométerre, Tiszaföldvár külvárosi részén, Homokon egy 150 éves kastélyban és környékén működik. A csaknem 200 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermek Jász-Nagykun-Szolnok megye egész területéről kerül a gyermekotthonba, ahol óvodai, általános iskolai és szakiskolai oktatás folyik és kollégiumi ellátás is biztosított.

Az intézmény munkájában fontos szerepet tölt be a mozgásnevelés és a sport, több sportágban értek el kiemelkedő eredményeket a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által szervezett hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights