Folytatná a béremelést az egészségügyben a Fidesz

A Fidesz folytatná a béremelést az egészségügyben, emellett kórház- és rendelőfejlesztésekkel javítaná a munkafeltételeket.

Szombati közleményében Fidesz az MSZP-s Korózs Lajos nyilatkozatára reagálva kiemelte, hogy az egészségügyi szakdolgozók bére 2019-re átlagosan 65 százalékkal nő a három évvel korábbihoz képest.

A 19-21 év jogviszonnyal rendelkező, OKJ-végzettségű ápolók átlagkeresete 2010 és 2018 között 172 ezer forintról 343 ezer forintra, középfokú szakmai végzettséggel 148 ezer forintról 261 ezer forintra, felsőfokú végzettséggel 223 ezer forintról 421 ezer forintra emelkedett – tették hozzá.

A mentők bére ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nőtt a közlemény szerint.

Az MSZP-kormányok alatt – mint fogalmaztak – 6 ezer orvost és ápolót tettek az utcára és üldöztek el a pályáról és az országból, az itt maradók pedig megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták és elvettek tőlük egyhavi bért. Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó sem lenne – olvasható a Fidesz közleményében.

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Romániában háromszor-négyszer többet keresnek az egészségügyi dolgozók, mint Magyarországon. Az egészségügy rendbetételéhez hiteles vezetőre és programra lenne szükség – tette hozzá.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights