Egészségnap a tiszaligeti sportcsarnikban

SZOLNOK | Szolnok sokat törődik a polgárok egészségével, néha többet, mint egyes polgárai a városnak. Esztendők óta léteznek különféle ingyenes szűrőnapok, amikor számtalan népbetegségnek mondott egészségügyi állapotra mérnek a szakemberek mind korszerűbb és pontosabb “masinákkal”.

Kép: iSzolnok

A városi sportcsarnokban, annak emeletén is igyekeznek sokféle mérést elvégezni. Kivált sokan jelentkeztek vérnyomás, vércukor mérésre, de a dohányosok tüdejének állapotát fölmérő standra is akadt jelentkező. Ezen a napon egyébként a mozgás is komoly szerepet kap, hiszen a fitnesztől a zumbáig sokféle módon mozgatják meg a látogatókat, akiket már eleve sportruházatban vártak a rendezvényre.

Kép: iSzolnok

Bene Ildikó, a megyei Hetényi kórház főigazgatója beszélt a megelőzés fontosságáról, az egészséges táplálkozásról és a mozgás illetve a szűrővizsgálatok szükségességéről. Mint mondta: minél hamarabb fedeznek föl egy betegséget, annál gyorsabban és könnyebben gyógyulhat a páciens. A magukat egészségesnek érző embereket is minden évben fölszólítják, hogy – kivált negyvenen túl – az éves alapos egészségügyi vizsgálatokra szánják rá magukat.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights